Επισκέψεις μέχρι σήμερα ...Number of visitors so far:

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip

torsdag 24 april 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΣ:"έμαθα για το συγκεκριμένο τρόπο άσκησης από το ίντερνετ"

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο και γενικά κάνετε τα πάντα, και τελικά να μην έχει με τίποτα τα αποτελέσματα που θέλατε; Έτσι, εάν το γυμναστήριο τείνει να είναι βαρετό για σας, εκμεταλλευτείτε το σωματικό βάρος σας με γυμναστική στο φυσικό περιβάλλον. Οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές χρησιμοποιούσαν το σύστημα προπόνησης Καλλισθενική αγωγή ή Calisthenics όπως είναι παγκοσμίως γνωστά στο εξωτερικό. Διαβάστε τη σημερινή συνέντευξη από την πρώτη επίσημη ομάδα στην Ελλάδα, με τον Δημήτρη Γιαμπουρά, Άγγελος Aνδριώτης και Τάσος Βορέας  «Greek calisthenics movement» να μιλάει για την αρχαια γυμναστική που κάνει και πάλι την επιστροφή της στους νεοέλληνες . Η ομορφιά της προπόνησης είναι η απόλυτη ελευθερία του! Μπορείτε ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, να ασκηθείτε οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, με μια τεράστια ποικιλία των ασκήσεων και ρουτίνες που θα σας δώσει  εντυπωσιακά αποτελέσματα.  Αυτό είναι υπέροχο, δεν είναι;

- Tι είναι η Καλλισθενική Αγωγή ή Calisthenics;

Είναι το σύστημα προπόνησης που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές για να προετοιμάσουν και να γυμνάσουν το σώμα τους. Βασίζεται κατά κύριο λόγω στο ίδιο το βάρος του σώματος και απαιτείται ελάχιστος ή και καθόλου εξοπλισμός.

- Εσυ πώς, που και σε ποια ηλικία ξεκίνησες;  

Ξεκίνησα στα 22 μου όταν έμαθα για το συγκεκριμένο τρόπο άσκησης από το ίντερνετ παρακολουθώντας κάποια βίντεο από το εξωτερικό μιας και εδώ στην Ελλάδα είχε ξεχαστεί εντελώς και δεν υπήρχαν πλέον άτομα που να ασχολούνται με αυτό.

-  H Καλλισθενική Αγωγή είναι ένας τρόπος ζωής;
Έγινε τρόπος ζωής. Από τότε που ξεκίνησα δεν έχω σταματήσει καθόλου και ακόμη το ενδιαφέρον μου γι αυτό είναι όχι απλά αμείωτο αλλά και μεγαλύτερο.
- Γιατί σou αρέσει;
Γιατί δεν σχηματίζει απλά ένα ωραίο σώμα αλλά προσφέρει στο σώμα ικανότητες που δεν είχα καν φανταστεί πωςθα μπορούσα ποτέ να αποκτήσω.

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αθλήματος;
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι βασικό δεν είναι άθλημα αλλά σύστημα προπόνησης. Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά οπότε θα περιοριστώ στα πολύ βασικά. Μπορείς να γυμναστείς παντού, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να καταφέρεις που δεν βαριέσαι ποτέ, όταν γυμνάζεσαι σωστά και με προσοχή δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Τα αποτελέσματα ειδικά σε αύξηση δύναμης είναι άμεσα. Προσωπικά δεν έχω βρεί κανένα μειονέκτημα.

- Πόσες μέρες και πόσες ώρες γυμνάζεσαι την εβδομάδα;

Αν εννοείς προσωπική προπόνηση παλιότερα έκανα 6 φορές τη βδομάδα μέχρι και 3 ώρες τη μέρα τώρα λόγω έλλειψης χρόνου αυτό γίνεται πιο σπάνια και περιορίζομαι στη 1:30

- Μπορεί κανείς σε οποιαδήποτε ηλικία να ξεκινήσει;

Ναι φυσικά και μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία

- Ποιοι είναι οι πελάτες σας ; Είναι μόνο για άνδρες;

Όχι και οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν και ασχολούνται αρκετές ίσως και περισσότερες από άντρες 
- Παρακαλώ περιγράψε κανονικά τη διατροφή σου.Τι τρως μια τυπική μέρα για να μείνεis σε φόρμα;
Δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη διατροφή απλώς αποφεύγω όσο μπορώ τις ανθυγειήνες τροφές. Κατά τα άλλα τρώω τα πάντα και σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.

- Έχεις πρότυπο κάποιον αθλητή;
Dominic Lacasse

- Ποιο είναι το όνειρο που θέλεις να πραγματοποιήσεις σύντομα;
Να γίνει γνωστός αυτός ο τρόπος άθλησης σε όλη την Ελλάδα και να φτιάξουμε ένα οργανωμένο χώρο πάνω σε αυτό.

- Eυχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;.
Και εγώ σ'ευχαριστώ πολύ
Κάντε Click εδώ για να συνδεθείτε με τον Δημήτρη Γιαμπουρά στο facebook .
Μοιραστείτε το στο Facebook









Σχολιάστε το στο Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar