Επισκέψεις μέχρι σήμερα ...Number of visitors so far:

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip

tisdag 13 augusti 2013

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ aka «deResnes»: "αυτόν τον καιρό έχω έντονη παραγωγικότητα"

Μισός Γάλλος, μισός Έλληνας, γεννημένος στην Αθήνα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπό το αρτίστικο όνομα «deResnes» , ξεκίνησε από παιδί με τη μουσική όταν άρχισε να μαθαίνει βιολί. Το πάθος του για τη μουσική είναι κάτι που μεγαλώνοντας συνεχίστηκε με αποτέλεσμα μόνος του να γράφει τα δικά του όμορφα τραγούδια σε στυλ ραπ  και δική του ηλεκτρονική μουσική. Κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το ντεμπούτο άλμπουμ «Last Tango » όπου τον συνοδεύει η Dora με τη υπέροχη φωνή σε συνεργασία με με τον γνωστό mc Paul D που έκανε την σκηνοθεσία και παραγωγή του video clip. Διαβάστε τη συνέντευξη παρακάτω!


- Καταρχήν, πες μου λίγα λόγια για σένα. Ποιος είναι ο «deResnes» γιατί διάλεξες αυτό το καλλιτεχνικό όνομα και τι σημαίνει;
Αρχικά να πω πως το όνομα μου είναι Νίκος Παναγιωτόπουλος. Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά έζησα τα περισσότερα μου χρόνια στο εξωτερικό. Έχω διπλή υπηκοότητα, η μισή είναι από την Ελλάδα και η άλλη μισή είναι από την Γαλλία. Το deResnes δεν είναι τίποτα άλλο από το γαλλικό μου επίθετο και ο λόγος που το διάλεξα είναι γιατί ήθελα να ξεφύγω από όλο το αμερικανικό στυλ που βλέπουμε στην αγορά. Ήθελα κάτι διαφορετικό από τα κοινά “dj…” και όλα αυτά.

- Πως θα περιέγραφες τη μουσική σου; 
H μουσική μου θεωρείται ElectroHouse /Dance. Κινούμαι σε σύγχρονους ρυθμούς.


- Τι σε ώθησε να θέλεις να γίνεις μουσικός;

Καταρχήν η πρώτη ενασχόληση μου με την μουσική ήταν στα έξι μου χρόνια όταν ξεκίνησα να μαθαίνω βιολί. Εκεί κατάλαβα πόσο σημαντική ήταν για μένα η μουσική. Στην συνέχεια, άρχισα να γράφω στίχους, και αργότερα άρχισα να συνθέτω τα δικά μου κομμάτια. Το πάθος για την μουσική το είχα από μικρο παιδί, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.


- Μίλησε μου λίγο για την πρώτη σου ολοκληρωμένη οπτικοακουστική δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα με όνομα «Last Tango» όπου σε συνοδεύει η Dora με την υπέροχη φωνή.

Συνθέτοντας διάφορα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής, ήρθε και η έμπνευση του Last Tango. Αυτό είναι ένα κομμάτι που το “έτρεξα” αρκετά. Φίλοι και γνωστοί, που το άκουγαν, μου έλεγαν συνεχώς καλά λόγια γι αυτό κι έτσι άρχισα να το προωθώ και να το στέλνω όπου μπορούσα. Βρήκα λοιπόν τον γνωστό mc Paul D ο οποίος με το που το άκουσε, ενθουσιάστηκε και ζήτησε αμέσως να συνεργαστούμε ώστε να οπτικοποιήσουμε το κομμάτι. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν έγινε η πρώτη μου επαγγελματική και ολοκληρωμένη δουλειά.
- Τι είδους μουσική σ' επηρέασε μεγαλώνοντας;

Τα πρώτα μου χρόνια τα ξεκίνησα με κλασσική μουσική λόγω βιολιού. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να περάσει από την συγκεκριμένη “μουσική παιδεία” για να έχει σωστές βάσεις. Στην συνέχεια βέβαια, όσο μεγάλωνα, τα ακούσματα μου στρέφονταν στην ηλεκτρονική μουσική και συγκεκριμένα στο ElectroHouse και Complextro. Έτσι, άρχισα να μαθαίνω προγράμματα σύνθεσης ηλεκτρονικής μουσικής και να κάνω δίκες μου συνθέσεις. Πάντα όμως, όσο ηλεκτρονικές κι αν είναι… θα έχω ένα κλασσικό όργανο στις συνθέσεις μου.


- Με δύο γονείς που έρχονται από διαφορετικές χώρες, νιώθεις πως είσαι περισσότερο Έλληνας ή Γάλλος?

Για να πω την αλήθεια δεν νοιώθω κάτι περισσότερο η λιγότερο. Και οι δυο μου γονείς φρόντισαν να αγαπήσω αυτές τις δυο χώρες. Αν και ζω πλέον μόνιμα στην Ελλάδα, ταξιδεύω συχνά προκειμένου να δω την οικογένεια μου που ζει στην Γαλλία.


- Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς; 

Αγαπημένους έχω αρκετούς. Στην Ελλάδα, θα ήθελα να συνεργαστώ με τους Otherview, η τους HouseTwins ενώ από το εξωτερικό θα ήθελα πολύ με τους Daft Punk η επίσης με τον Hardwell και DaDa Life.


- Ποια, κατά τη γνώμη σου είναι η πιο δύσκολη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ένας μουσικός;

Ο μουσικός καταρχήν είναι ένας πνευματικός άνθρωπος που θέλει να ακουστεί μέσω των έργων του. Φτιάχνει ένα κομμάτι το οποίο στην διαδικασία παραγωγής μπορεί να είναι δύσκολο, είναι όμως κάτι που τον γεμίζει και του δίνει ενέργεια. Αυτή την ενέργεια λοιπόν, θέλει να την μοιραστεί με τους υπόλοιπους ακροατές. Η πρόκληση τώρα που αντιμετωπίζει, είναι αν θα καταλήξει σε αυτό ακριβώς το συναίσθημα που θέλει να βγάλει προς τα έξω. Εάν θα καταφέρει να κάνει τον ακροατή να νοιώσει τον ίδιο παλμό που είχε ο ίδιος όταν σκέφτηκε το κομμάτι που έγραψε. Θέλει με έναν τρόπο να περάσει την ιδιαιτερότητα της ιδέας του.- Ως τραγουδοποιός, μπορείς να καταλήξεις με πολλά ημιτελή τραγούδια;

Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον καιρό έχω έντονη παραγωγικότητα. Έχω σχέδια, σκέψεις, εμπνεύσεις. Έχω ήδη αρχίσει πολλά τραγούδια που δεν τα έχω τελειώσει ακόμη. Μου αρέσει να δουλεύω συγχρόνως πολλά θέματα. Δεν πρόκειται όμως να αφήσω “ημιτελή” τραγούδια. Θα τα τελειώσω όλα… θέλω να τα τελειώσω όλα.
 - Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θεωρείς «μέντορα» στην επαγγελματική σου πορεία;

Ο πατέρας μου μπορεί να θεωρηθεί “μέντορας” μου. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον ρόλο του εμψυχωτή, καθοδηγητή και συμβούλου. Είναι αυτός που με στηρίζει στις κινήσεις και στις αποφάσεις που παίρνω για τα επαγγελματικά μου σχέδια στο θέμα της μουσικής.

- Με τι ασχολείσαι όταν δεν δημιουργείς μουσική;

Τις ώρες που δεν συνθέτω πηγαίνω στη σχολή μου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου σπουδάζω Πολιτικές Επιστήμες. Βγαίνω με φίλους για καφέ, ποτό. Επίσης τώρα τελευταία έχω αρχίσει και ασχολούμαι πολύ με την κηπουρική. Το βρίσκω πάρα πολύ χαλαρωτικό. Μεταφυτεύω, φροντίζω τα λουλούδια. Κυρίως όμως το κάνω γιατί μένω στο κέντρο της Αθήνας και δεν υπάρχει πολύ πράσινο. Μετατρέποντας λοιπόν το μπαλκόνι μου σε κήπο δίνει άλλη πνοή, πιο δροσιστική.


 - Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;
Οι αρχικοί στόχοι είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μουσική. Αμέσως μετά το πρώτο μου πτυχίο πολιτικών επιστημών σκέπτομαι να κάνω σπουδές ήχου και ηχοληψίας και να ασχοληθώ με αυτό. Ξέρω ότι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Οι πολιτικές επιστήμες και η πολιτική γενικότερα ήταν κάτι που επίσης με τράβαγε από τότε που άρχισα να κατανοώ τον κόσμο .


- Κλείνοντας, σε ευχαριστώ για την συνέντευξη. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι τελευταίο;

Κι εγώ ευχαριστώ. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι κανείς δεν πρέπει να αφήνει το στόχο που έχει βάλει στην ζωή του. Αυτό το λέω γιατί και εγώ εάν δεν το κυνηγούσα παραπάνω δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Ακόμα στον αγώνα είμαι βεβαία αλλά δεν το βάζω κάτω. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ότι αγαπάμε πραγματικά μπορούμε να το κάνουμε δικό μας. Με σκληρή δουλειά πάντα. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του.

Συνδεθείτε με τον Νίκο στο facebook
Κάντε «like» η share για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας στο Facebook.
Σχολιάστε μέσο Facebook…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar