Επισκέψεις μέχρι σήμερα ...Number of visitors so far:

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip

måndag 7 januari 2013

ΒΙΚΥ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: "Θα ήθελα να έχω αναγνώστες όλων των ηλικιών"

Το Σάββατο στις 23 του μήνα, θα παρουσιάσει το καινούργιο μυθιστορήμα της στο κοινό της Αθήνας. Είναι το τρίτο της βιβλίο και έτσι σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μία συνέντευξη που μου έδωσε η γνωστή συγγραφέας πίσω από το βιβλίο « Ή αυτή ή τίποτα»; και που έχει πηγή έμπνευσης την πραγματικότητα, όπως λέει η ίδια. H Βίκυ Α. Γεωργοπούλου γεννήθηκε στη Λυγιά Κορινθίας. Πριν ξεκινήσει τη συγγραφική της καριέρα, σπούδασε Δημοσιογραφία και θέατρο. Έχει γράψει ένα θεατρικό έργο, διηγήματα και μυθιστορήματα. Το πρώτο μυθιστόρημά της, “Τα μυστήρια της Γλαύκης” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη. Καλή ανάγνωση!

 - Κυρία Βίκυ, εχετε ήδη τελειώσει το τρίτο βιβλίο σας,
 « Ή αυτή ή τίποτα» . Πότε και πού θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου σας, και πως νιωθετε για αυτό;

Ησυχάζω για πολύ λίγο γιατί υποδέχομαι με χαρά αλλά και ανησυχία τους καινούριους μου μυθιστορηματικούς χαρακτήρες, αυτούς του νέου μου μυθιστορήματος. Η παρουσίαση του «Ή αυτή ή τίποτα» θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στο Black Duck multiplarte, Χρήστου Λαδά 9Α και ώρα 18.00. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.


 - Γιατί γράψατε αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο;

 Έγραψα αυτό το βιβλίο για να αφηγηθώ μέσα από ιστορίες ακόμα κάποιες ανθρώπινες καταστάσεις.

 - Μιλήστε μου λίγο για το για το περιεχόμενο του βιβλίου..

Σε αυτό το βιβλίο αφηγούμαι τα έργα και τις ημέρες του κεντρικού μυθιστορηματικού μου χαρακτήρα του Κωσταντή. Που νεαρός αφήνοντας την ομορφιά και την γαλήνη του νησιού του, μες από τις διαδρομές της ζωής του, γεμάτη αγωνίες περιπέτειες, επιτυχίες κι αποτυχίες. Συναντά κι άλλους μυθιστορηματικούς χαρακτήρες, κι ως την ωριμότητά του θα έρθουν αντιμέτωποι. Με τον κεραυνοβόλου έρωτα, τον πόνο του χωρισμού, το χρήμα την δύναμη και την εξουσία νομίζοντας για λίγο, πως έφτασαν στην ευτυχία, αλλά και την μοναξιά και την απελπισία για το τελεσίδικο του θανάτου μα και την πίστη στην ζωή.


 - Τι δυσκολίες συναντήσατε κατά τη διάρκεια της γραφής;

Συνάντησα δυσκολίες και συναντώ κάθε φορά, στην σύνθεση της πλοκής, στην ανάδειξη των χαρακτήρων και των κινήτρων τους, της γλώσσας και πολλά άλλα .

 - Ποιοι αναγνώστες θέλετε να διαβάσουν το νέο σας μυθιστόρημα, και τι ελπίζετε ότι θα αποκομίσουν;

Θα ήθελα να έχω αναγνώστες όλων των ηλικιών ,δεν θα έλεγα με σαφήνεια τα θα αποκόμιζαν γιατί οι αναγνώσεις είναι «πολλές» και «ποικίλες» αλλά θα ήθελα να βρουν κάτι από τον εαυτό τους.

- Τι δουλειά κάνετε σε καθημερινή βάση και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή βιβλίων;

Εργάζομαι σε οικογενειακή επιχείρηση. Δεν το αποφάσισα ξαφνικά, από μικρό παιδί είχα ξεκινήσει πειραματισμούς με την συγγραφή.

- Από που πηγάζει η έμπνευση σας;


Από τις εμπειρίες μου, από την πραγματικότητα, από τους καθημερινούς ανθρώπους κλπ.

 - Τι είδους βιβλία και πώς επιλέγετε τα βιβλία που διαβάζετε;


Ανέκαθεν διάβαζα λογοτεχνία, με το πέρασμα των χρόνων τα πάντα ,επιλέγω ένα καινούριο βιβλίο με γνώμονα όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και την υπογραφή του δημιουργού.


- Είναι κυρίως άντρες ή γυναίκες συγγραφέας στο ράφι σας;

Νομίζω πως υπερτερούν οι άντρες στα ράφια μου, και τούτο γιατί υπήρχαν περισσότεροι «άρρενες» συγγραφείς στο παρελθόν. Για λόγους που έχουν αναλυθεί κατά καιρούς.

- Ονομάστε ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει πολλές φορές.


Είναι πολλά τα βιβλία, αλλά ας πούμε ένα. «Η άβυσσος» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ.


 - Μεγαλύτερη απογοήτευση;
 Ό,τι απορρίπτει το κοινό αλάνθαστο αίσθημα.


 - Από  από όλα βιβλία που έχετε γράψει μέχρι τώρα ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Και τα τρία το ίδιο γιατί κάθε φορά ήταν μια νέα δοκιμασία.


- Έχετε πει σε μια  συνέντευξή σας  ότι ήδη εργάζεται πάνω σε ένα νέο βιβλίο. Μπορείτε να μου αποκαλύψετε περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο βιβλίο σας;

Αναφέρεται και αυτό στις ανθρώπινες σχέσεις, που όσο και να παλεύει για αυτές ο άνθρωπος, όπως και για τις επιλογές του και για τις πράξεις του, ποτέ δεν θα είναι ιδανικές.


- Έχετε κάποιες συμβουλές για να δώσετε σε αυτούς που ονειρεύονται να γράψουν ένα βιβλίο;

Να διαβάζουν βιβλία και να παρατηρούν τους ανθρώπους γύρω τους.


- Έχετε πει σε μια  συνέντευξή σας  ότι ήδη εργάζεται πάνω σε ένα νέο βιβλίο. Μπορείτε να μου αποκαλύψετε περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο βιβλίο σας;
Αναφέρεται και αυτό στις ανθρώπινες σχέσεις, που όσο και να παλεύει για αυτές ο άνθρωπος, όπως και για τις επιλογές του και για τις πράξεις του, ποτέ δεν θα είναι ιδανικές.


- Διάβασα επίσης ότι σας αρέσει εκτός από την συγγραφή βιβλίων η μουσική, μπορείτε να μου πείτε λίγα περισσότερα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Πέρα από το γράψιμο αγαπώ την μουσική και τα ταξίδια. Σπούδασα δημοσιογραφία και θέατρο. ‘Εχω γράψει ένα θεατρικό έργο. Ξεκίνησα γράφοντας διηγήματα. Από τις εκδόσεις Σοκόλη- Κουλεδάκη κυκλοφορεί το μυθιστόρημά μου «Τα μυστήρια της Γλαύκης» , Το «Ή αυτή ή τίποτα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.


- Κυρία Βίκυ, σας ευχαριστώ θερμά και καλή επιτυχία στο βιβλίο σας!
Κι εγώ σας ευχαριστώ για την συνέντευξη και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε.Η επισημη σελιδα της συγγραφέας Βίκυ Α. Γεωργοπούλου στο facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar