Επισκέψεις μέχρι σήμερα ...Number of visitors so far:

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip

onsdag 27 juni 2012

BILLY ZED: «Η δημιουργία από το μηδέν σου δίνει την απόλυτη ελευθερία σύνθεσης και πειραματισμού, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα»


Εάν δεν έχετε ακόμα ακούσει για τον εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό Billy Zed, είναι καιρός να μάθετε. O Βασίλης Ζερβός , όπως είναι το κανονικό του όνομα, ήταν εδώ και πολλά χρόνια μέλος του συγκροτήματος Mattisse, ως κιθαρίστας με δισκογραφία στη Sony Music Greece, και πολλά live εντός και εκτός συνόρων. Απο το 2010 άρχισε να ασχολείται με την μουσική παραγωγή ,κυκλοφόρησε το πρώτου του «Jet Luv» EP στη αμερικάνικη εταιρεία, την Velcro City Records, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το dj-ing.
Έχει κάνει πολλά εντυπωσιακά remixes
σε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως το πιο πρόσφατο remix για το τραγούδι “The Return” των Alex Kavvadias - Ψαραντώνης .Οι παραγωγές και τα remix του έχουν αποδείξει ότι έχει ταλέντο, και εχουμε να περιμένουμε πολλά στο μέλλον από τον Billy Zed μιας και μας έχει δείξει ότι είναι ξεχωριστος!

- Για τον πολύ κόσμο, που δε ξέρει τον Billy Zed, θα μπορούσες να μου δώσεις μια σύντομη εισαγωγή από τον εαυτό σου;


Ασχολούμαι με την μουσική πάνω από 15 χρόνια, ως κιθαρίστας τα περισσότερα. Τα τελευταία 10χρόνια ήμουν μέλος των Matisse, με δισκογραφία στη Sony Music Greece, και πολλά live σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πλέον ακουλουθώ τον προσωπικό μου μουσικό δρόμο γράφοντας την δική μου μουσική και κάνοντας remix σε διάφορους καλλλιτέχνες. Ασχολούμαι επίσης με το DJing και με την μουσική παραγωγή.


- Πότε ξεκίνησες να φτιάχνεις την δική σου μουσική;

Δική μου μουσική έγραφα πάντοτε. Εδώ κι δύο χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ εξ ολοκλήρου με αυτή. Σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι αρχισα να ασχολούμαι με την μίξη και την παραγωγή. Από την στιγμή που μπορούσα να φτάσω ένα κομμάτι στην τελική του μορφή, συνειδητοποίησα οτι είχα την δυνατότητα να δημιουργήσω από το μηδέν και να υλοποιήσω οποιαδήποτε ιδέα μου άμεσα και σχετικά ανέξοδα, φτάνοντας την σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.Αυτό ήταν που μου έλυσε κατα μια έννοια τα χέρια...


- Μπορείς να περιγράψεις τη δημιουργική διαδικασία σου; Υπάρχει καποια ιδιαίτερη ρουτίνα ποu ακολουθείς οταν πρόκειται για την παραγωγή; Ποια Top 5 στούντιο εργαλεία που χρησιμοποιείς συνήθως;
Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη διαδικασία ή ρουτίνα όταν δημιουργώ. Εξαρτάται κάθε φορά από τον χρόνο που έχω, την διάθεση, αν αυτό που δουλεύω είναι κάποια δική μου ιδέα ή ένα remix, αν έχω κάποιο χρονικό deadline κλπ. Γενικά δουλεύω στο Cubase, αλλά συγκεκριμένα top εργαλεία δεν θα έλεγα οτι έχω. Το τί χρησιμοποιώ κάθε φορά εξαρταται από το κομμάτι και το είδος της μουσικής.


- Ποιο background - ο κιθαρίστας , ο παραγωγός ή ο DJ - είναι το πιο σημαντικό για σενα όσον αφορά τη δουλειά που κάνεις σήμερα;
Τον τελευταίο χρόνο θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό background για μένα είναι παραγωγός και dj. Την κιθάρα μου την έχω αφήσει να ξεκουραστεί για λίγο και την χρησιμοποιώ μόνο για κάποιες ηχογραφήσεις. Αλλά είμαι σίγουρος οτι θα ξαναπαίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία σε κάποιο περισσότερο live project.


- Προτιμάς τη διαδικασία του remixing ή αυτή της δημιουργίας μουσικής από το μηδέν;
Το κάθε ένα έχει την δική του ομορφιά. Η δημιουργία από το μηδέν σου δίνει την απόλυτη ελευθερία σύνθεσης και πειραματισμού, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα. Το remix εμπεριέχει την ομορφιά της πρόκλησης του να μεταμορφώσεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι σε κάτι άλλο, εξίσου ωραίο και ενδιαφέρον, φροντίζοντας όμως να παραμείνει κατα βάση το ίδιο.


- Κάποιες ιδιαίτερες επιρροές αυτή τη στιγμή; Καλλιτέχνες που σ’ έμπνεουν;
Συγκεκριμένες επιρροές δεν έχω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακούω πάρα πολλά είδη μουσικής που πραγματικά μ’ αρέσουν. Από soul, funk, ethnic και dub μέχρι rock, pop αλλά και πολύ ηλεκτρονική σε όλες της τις μορφές, από nu disco και house μέχρι techno και progressive.Και φυσικά όλα αυτά από διάφορες δεκαετίες, 60s, 70s, 80s κλπ.


- Αν τώρα είχα στα χέρια μου και θα ξεφυλλίσα το iPod σου, ποια ποικιλία της μουσικής θα βρω;

Τους τελευταίους μήνες θα έβρισκες περισσότερο nu disco, synth & psy pop, nu funk και αρκετό dub…


- Απ' όσο γνωρίζω έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως ο Ψαραντώνης , ο Αλεξ Καββαδίας και την Αντιγόνη Κατσούρη. Τι είδους καλλιτέχνες προτιμάς να συνεργάζεσαι περισσότερο ;

Γενικότερα προτιμώ τους καλλιτέχνες που ό,τι κάνουν το κάνουν με ειλικρίνεια και αγάπη για την μουσική και δεν παράγουν απλά σκουπίδια για να να βγάλουν λεφτά και να ικανοποιήσουν το προσωπικό τους ψώνιο. Με το είδος της μουσικής δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αρκεί να μην είναι σκυλάδικο, λαικοπόπ και mainstream dance του σκουπιδοτενεκέ.

- Τώρα τι ετοιμάζεις ;
Μετά την κυκλοφορία του πρώτου μου EP ‘Jet Luv’ από μία αμερικάνικη εταιρεία, την Velcro City Records, ετοιμάζω άλλο ένα EP με 4 κομμάτια που θα κυκλοφορήσει πιθανότατα από την ίδια εταιρεία πριν το τέλος του 2012 (και το τέλος του κόσμου – χαχα…). Επίσης ετοιμάζω κάποια remix τα οποία δεν μπορώ να ανακοινώσω πρίν κυκλοφορήσουν, είτε επίσημα είτε ως free download.


- Σ'ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη Billy, και ανυπομονώ να ακούσω νέα μουσική σου! Κλείνοντας ,υπάρχει κάτι που θέλεις να προσθέσεις?
Εύχομαι σε όλους καλή τύχη, γιατί πιστέυω θα την χρειαστούμε τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω οι άνθρωποι (και προπάντων οι Ελληνες) να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι και να αρχίσουν να δίνουν περισσότερο σημασία στην ουσία και στην ποιότητα και να σταματήσουν να στηρίζουν τη ζωή τους και τα όνειρά τους σε επιφανειακές, προκατασκευασμένες και αμφιβόλου ποιότητας κατευθηνόμενες φούσκες...



To profile
του soundcloud και το facebook του Billy Zed.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar