Επισκέψεις μέχρι σήμερα ...Number of visitors so far:

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip

lördag 18 september 2010

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΛΛΗΣ στις πρόβες της «ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ »

Mετά απο τα έντονα γυρίσματα της ΄΄Αντίστροφης Μέτρησης΄΄τα οποία συνεχίζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς ο ηθοποιός Λευτέρης Στυλιανέλλης θα μας υποδεχτεί φέτος στο θέτρο Γιώργος Μπέλλος.
Το έργο έχει τίτλο « ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ » και σατιρίζει με χιούμορ, αλλά και ανελέητη καυστικότητα, τα σημερινά αδιέξοδα που προκάλεσαν χρόνιες παθογένειες, οικονομικά σκάνδαλα και λανθασμένες επιλογές τόσο του χθες όσο και του σήμερα. Η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από καταστάσεις άμεσης πραγματικότητας όπως τις βιώνουμε και με δομή και πλοκή σύγχρονης κωμωδίας και όχι με μορφή και πρόθεση επιθεωρησιακής διακωμώδησης.

ΠΛΟΚΗ

Δύο ηθοποιοί περιοδεύοντα θιάσου που «φαλιρίζει» ξεμένουν στην περιφέρεια και προσπαθούν να μαζέψουν τα χρήματα της επιστροφής τους, παριστάνοντας τους πλανόδιους φωτογράφους τραβώντας πόζες χωρίς φιλμ, για να αρπάξουν τις προκαταβολές.
Από τυχαία συγκυρία έρχεται στα ανώτερα κλιμάκια της Περιφερειακής και Δημαρχιακής Αυτοδιοίκησης η εμπιστευτική πληροφορία πως σε λίγο θα καταφτάσουν μυστικοί επιθεωρητές για να ελέγξουν όλο το φάσμα της οικονομικής διαχείρισης των κρατικών κονδυλίων, που κάθε άλλο παρά για τον τόπο έχουν κατασπαταληθεί, οδηγώντας την Περιφέρεια στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Πανικός καταλαμβάνει τους Κρατικούς Παράγοντες της Περιφέρειας, που θεωρώντας τους δύο άγνωστους ηθοποιούς ως μυστικούς επιθεωρητές, τους πλησιάζουν και προσπαθούν να τους δωροδοκήσουν. Ταυτόχρονα για να αποφύγουν δικά τους οικονομικά σκάνδαλα «καρφώνουν» ο ένας τον άλλο αξιωματούχο, φανερώνοντας έτσι όλο το οικονομικό «μπάχαλο» και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει την Αυτόδιοικητική Περιφέρειά τους.
Φυσικά η περιφέρεια στην οποία αναφέρεται το έργο είναι συμβολική, αλλά μέσα από την πλοκή και τη δράση του, το έργου κατορθώνει να σατιρίζει με κέφι και σαρκασμό όλη τη σημερινή αλλά και την γενικότερη διαχρονική κατάπτωση της οποίας σήμερα ήμαστε όλοι αποδέχτες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Το έργο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μπέλλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ανδρονίκης Διακοδημήτρη, τη μουσική έγραψε ειδικά για το έργο ο Νίκος Λαβράνος και τους ρόλους θα ενσαρκώσουν έντεκα ηθοποιοί.

Συναντήσα τον αγαπημένο μας ηθοποιό στις πρόβες και ευδιάθετos μου απάντησε σε λίγες ερωτήσεις σχετικά με το έργο...

-Λευτέρη μίλησε μας λίγο για το ρόλο που ενσαρκώνεις:

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατι το συγκεκριμένο περιοδικό που εκπροσωπείτε βρίσκετε στο πλευρό μου πάντα και με στηρίζει. Ο ρόλος που θα υποδυθώ φέτος στη θεατρική παράσταση "Οι επιθεωρητές" είναι καθαρά κωμικός κ αφορά το διευθυντή ασφαλείας μιας περιφέρειας στην οποία εκτυλίσεται όλη η πλοκη του έργου. Ένας ρόλος ένστολου για μια ακόμη φορά που πιστεύω θα αγαπηθεί όπως κ οι προηγούμενοι.



-Πως πάνε οι πρόβες;

Οι πρόβες γίνονται καθημερινά το κλίμα είναι πάρα πολύ όμορφο δουλεύουμε πολύ σκληρά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα χαρίσει άφθονο γέλιο στους θεατές και θα τους κάνει να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους.

-Το κείμενο της παράστασης σου άρεσε;

Το συγκεκριμένο έργο όχι απλά μου άρεσε αλλά με έκανε να γελάσω με την ψυχή μου. Είναι πολύ καλογραμμένο καυτηριάζει με χιουμοριστικό τρόπο τα σημερινά αδιέξοδα που προκάλεσαν χρόνιες παθογένειες, οικονομικά σκάνδαλα και λανθασμένες επιλογές τόσο του χθες όσο και του σήμερα.

-Ποoο είναι το ενδιαφέρον του ρόλου;

Αυτό δεν θα ήθελα να το αποκαλύψω θα είναι το μικρό μου μυστικό.

-Εσένα ποια συναισθήματα σου δημιουργεί το έργο;

Τα συναισθήματα είναι πολλά και διάφορα.Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν και το έργο ανήκει στη κατηγορία της κωμωδίας υπήρχαν στιγμές που διαβάζοντάς το δάκρυσα.

-Σε ποιους στρέφεται η θεατρική παράσταση;
Σε αυτος που σρεφεται η θεατρική παράσταση θα το καταλάβουν από μόνοι τους και θέλω να πιστεύω ότι σε κάποια στιγμη θα αλλάξουν πλεύση.

-Κλείνοντας ο θεατής τι θα αποκομίσει από ην παράσταση;

Σίγουρα γέλιο και όχι μόνο...

Η επίσημη πρεμιέρα θα πραματοποιηθεί στο Θέατρο "Γιώργος Μπέλλος - ΚΕΑ" Κέκροπος 1, Πλάκα. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για το τέλος Οκτωβρίου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Πάσχα. Η παράσταση για τις μέρες Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή και Σαβάτο αρχίζει στις 9 το βράδυ και την Κυριακή στις 7 και η διάρκεά της είναι 2 ώρες.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar